maanantai 12. lokakuuta 2009

Viikonloput senkun lentää!

Kuinka tässä aina käy näin; heräät maanantai-aamuna ja tajuat viikonlopun taas vilahtaneen ohi. Vastahan oli perjantai!  Varmistat vielä, ettei mies nuku vierellä - lähtenyt jo töihin - ja kyllä, viikonloppu on ohi ja nyt on maanantai PISTE. Ei pysty ymmärtämään.

Toinen käsittämätön asia on potemani maanantai-syndrooma. Kautta aikain olen "vihannut" maanantaipäiviä ylikaiken ja se mikä tästä asiasta taas tekee nyt käsittämättömän on se, että olen äitiyslomalla! Eli siis viikonpäivillä ei periaatteessa pitäisi olla minkäännäköistä tekemistä fiilisten kanssa. Ja kuitenkin vaan on! hmmm... Hassua :)

Mutta viikonloppuun.

Perjantaina tein ruoaksi aivan mahtavaa tomaattimozzarellakeittoa ja bruschettaa. Ei voi muuta sanoa kuin, taivaallista! Ohjeen löysin täältä http://johannanuusi.blogspot.com/2009/06/foccacia-ja-tomaattikeitto-mozarellalla.html. Ehdottomasti kokeilun arvoinen! Ja todellakin voittaa kaupan pussikeitton mennen tullen.
Tässä kohdassa kehtaan ehkä tunnustaa olevani hiukka koukuttunut tuohon blogiin... Ystäväni lähetti linkin minulle ja hassua kyllä huomasin, että muutama meidän kaveriporukasta lukee kyseistä blogia (toisistamme tietämättä). Maailma on pieni! :)

Perjantaina sain myös kivan yllätyksen; perhetuttu lähetti minulle 10 litraa suppilovahveroita! Lauantai menikin sitten vauvauinnissa ja suppilovahveroita laittaessa. Mutta haitanneeko tuo...

Nyt uupuu enää ne ihanaiset ohjeet mitä tehdä noista vahveroista. Jos jollain on takataskussa hyvä resepti ja on halukas sen jakamaan kanssani, niin olisin super onnellinen :)

Sunnuntai oli vaan yksinkertaisuudessaan huippu! Mitään erikoista ei tapahtunut, mitään ihmeellistä en tehnyt, mutta tää fiilis mikä siitä jäi on mahtava.
Nukuttiin pitkään (no okei puol yheksään), syötiin rauhassa aamupalaa perheen kesken, isi laitto pikku neidin päikkäreille, aurinko paistoi, oli lämmin, lähettiin mumman ja neidin kanssa jäähallille kattomaan isin peliä, juotiin kahvia, nähtiin tuttuja, ja vähän lisää tuttuja, käveltiin kotiin, tehtiin "iltapalaks" tortilloita, ja jälkkäriks vähän suklaata, kynttilät paloi, oltiin vaan ja katottiin telkkaa...

Ja siinä se oli. Mun viikonloppu.


3 kommenttia:

 1. Ensimmäisenä tulee tietty mieleen jonkinsortin piirakka, jos tämä dementikko muistaa etsiä sen niin kirjuuttelen sinulle. ;)

  VastaaPoista
 2. Heips!
  Ihana saalis suppiloita.. Itse vain kuivatin omani uunissa ja säilöin purkkiin. Niitä voi myös pakastaa, en vain muista pitikö ensin pannulla käyttää.. Mutta tuo kuivatus ainakin toimii ja saa sitten kivasti jauhettua tai pilkottua minin milloinkin tarvitsee..

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon tehnyt paljon keittoa. Siitä tulee hyvää, jos et oo vielä muuta noille keksinyt. Lisämausteena paistettu pekoni sopii tosi hyvin etenkin suppilovahverokeiton päälle ripoteltavaksi :)

  VastaaPoista